Om företaget

Öjebyns Glas & Aluminium AB är ett familjeföretag som startades 1972 av Jan Björk i Öjebyn utanför Piteå. 1990 gick sönerna Svante och Mats med som delägare och i januari 1998 beslutade de att helt ta över pappans verk. Det är i de båda brödernas regi som företaget numera drivs.

Vi är medlemmar i Glasbranschföreningen och har hunnit skaffa oss nästan trettio års erfarenhet av traditionellt glasmästeri.

Vår specialitet är dörrar, fönster, fasader, glastak i aluminium och stål vid nybyggnad och renovering samt inglasningar och byte av bilrutor. Allt arbete utförs med vår enkla, men effektiva, affärsidé som grund – noggrannhet och kvalitét.

Se även:
Verksamhetspolicy

Miljöpolicy

Årets glasföretag 2003

Öjebyns Glasmästeri AB har av glasbranschföreningen utsetts till årets glasföretag i Sverige 2003.

aretsforetag2003
”Jätteroligt! En överraskning och en kick som ger ny framåtanda i företaget!”

Bröderna Svante och Mats Björk på Öjebyns Glasmästeri är både tacksamma och stolta ägare till Årets Glasföretag och framhåller personalen som den viktigaste resursen till framgången. För juryn som utser Årets Glasföretag var valet av Öjebyns Glasmästeri både lätt och svårt. Per Sjöhult, vd för Glasbranschföreningen, som delar ut priset, förklarar:

”Konkurrensen är stor, med många kvalificerade företag som aspiranter. Men vi valde Öjebyns Glasmästeri utanför Piteå för deras starka utveckling på kort tid. Ett familjeföretag, som startades av Jan Björk på 1960-talet, och som idag drivs av sönerna Svante och Mats. På sex år har de fördubblat såväl antalet anställda (12 personer) som omsättningen (25 miljoner kronor). Det är anmärkningsvärt och imponerande att se ett litet företag i en norrbottensort uppträda med sådan auktoritet och framåtanda.”

Per Sjöhult framhåller också att företaget investerar fortlöpande i avancerad maskinutrustning och erbjuder sina tjänster för såväl små som stora uppdrag. Ett exempel på det senare är Acusticum, en entreprenad som visar företagets förmåga i såväl tekniskt know-how som entreprenadskicklighet då man på mycket kort tid tillverkade och monterade glas- och metallpartierna till detta med norrbottniska mått mätt stora objekt.

”Vi vet ju att det finns många fantastiskt fina företag i den här branschen, så det gör ju att vi känner oss extra stolta över att vinna, säger Svante Björk, som tillsammans med brodern Mats tog emot priset i samband med Glasbranschföreningens kongress i Stockholm i början av april.”

För ytterligare information, kontakta Mikael Ödesjö, Glasbranschföreningen Tel. 08 – 453 90 79