Oisolerade skjutdörrar

 alutech_3alutech_2

Vårt egna system – Alutech, är ett komplett inglasningssystem som med sina konstruktionslösningar och detaljer är något av ett nytänkande i branchen.

Alutech har kraftiga profiler som är 30 mm tjocka, vilket borgar för god kvalitet eftersom tjockleken avgör styrkan och stabiliteten.

De olika profilerna är mjukt rundade och kantprofilerna har dubbla borstlister som förhindrar vinddrag och skrammel. Profilerna är tillverkade av strängpressad aluminium och standardkulörerna är vitt och natureloxerad aluminium (grått). Det är olika rälsprofiler för övre och undre skenan. Den nedre har ett extra uppsamlingssppår så att ev. kondens kan samlas upp. Den är också väldigt låg, endat 17 mm. Den övre skenan är försedd med dubbla droppbleck. Vi har inga standardmått – vi bygger efter dina behov och önskemål.

Standardglaset i våra dörrar och fönster är 4 mm vanligt fönsterglas, men det går att använda i stort sett vilket glas som helst, t.ex. 5 mm floatglas, säkerhetsglas (härdat eller lamellglas) eller färgat glas.

Du kan välja ur ett brett sortiment med draghandtag, enkla grepphandtag eller automatiskt låsbara handtag med eller utan nyckel. Det går också ha genomföring så att man kan öppna dörrarna från både in- och utsidan när de inte är låsta.

Kullagerhjul av rostfritt stål med slitstark nylon är standard. Styrklossarna i övre och nedre kant förhindrar att fönster och dörrar kan lyftas ut. Alla skjutpartier är helt underhållsfria och skruvarna är rostfria.